Pengikut

Ahad, 23 September 2012

Bersyukurlah...

Ermmm...rabu lepas, 19 sept 2012..something happen ..alkisahnya Cik Aimi yang sungguh tak terjangka oleh ibu...Cik Aimi telah buat stunt..huhuhuhu.

Masa tu dah hampir 7 mlm, cuma ada kami berdua je kat rumah..ibu tengah sibuk kat dapur sbb Cik Aimi punya request for dinner chicken soup..Cik Aimi pulak as normal dok busy layan chanel 613. walaupun ibu busy kat dapur, masih lagi dok jenguk2 Cik Aimi kat living hall tu, kadang tu dok panggil2 gak nama dia...sekali jenguk ok..sekali panggil menyahut...tapi,,sekali...

KEDABOOM....owhhhh, terkejut ibu,nasib baik tak terpotong jari, toleh ke belakang,,,YA ALLAH, tv yang besar gebadak tu dah hempap Cik Aimi, cuak gila dah ibu masa tu..cepat2 ibu berlari kat Cik Aimi dan angkat tv sket terus angkat dia...belek2 ada tercalar sket 2 tempat kat betis kanan dan nampak ibu jari kanan terjongket sket...Cik Aimi dah meraung2..sakit...sakit..sakit...huhuhuhu

Tepon En.Azman, suruh balik tgk anak dara dia yang berlagak hero ni..tapi lepas ibu sapu minyak dan pujuk2 sket, Cik Aimi dah calm. Baringkan dia atas baby bed dia dan dia tgk jer la tv dan kabinet tv yang terbungkang tu..tunggu je la En.Azman balik utk diangkat...huhuhuhu

Ibu sambung masak chicken soup dan sementara nak tunggu masak tu, suruh Cik Aimi praktis jalan..mana tahu kan, retak ke apa..dan alhamdulillah dia boleh jer jalan cuma berdekot sket jer...

Tapi bila En.Azman balik jer, terus dia nanges,,, sakit ayah,,,sakit ayah...gitu la ayatnya...sebenarnya dia takut kena marah,sebab tu dia nangis awal2...kikikiki

Bersyukur sangat Cik Aimi x apa2..sebab dua tahun lepas anak sepupu En. Azman kena timpa dek tv juga sampai ke admit..dan pagi esoknya pergi opis ada member cerita anak kawan kakak dia kena hempap tv gak, koma dan after 1 week meninggal...huhuhu

"Aku bersyukur kepadaMu Ya Allah..dengan dugaan yang KAU berikan ini sebagai peringatan untuk aku tidak lupa kepada-MU. Amin."

Luv,
KakChik

Tiada ulasan:

Catat Komen