Pengikut

Ahad, 4 Ogos 2013

26 Ramadhan 1434H: Pengubat hati pilu


Alhamdulillah, murah rezeki
Dapat kuih raya 2 jenis dari tempat kerja
Dan juga duit raya
Apa,ingat orang tua x leh dapat duit raye ke?
Colour purple KakChik punya
Warna biru En Azman yang punya
Campuran kuih tradisi dan moden
Nice decoration yang simple

Terubat juga hati yang pilu x dapat balik kampung raya ni
Tadi, ada yang bertanya "Tak balik Ganu ker?"
"Huwaaaaaaaaaaa," 
KakChik buat-buat teriak la
Tak pe, kalau dah kita set dalam mind tahun ni x dapat balik raya
Tak de jadi masalah, insya Allah
Walaupun rasa sedih pilu tu tetap ada.

Persiapan raya: 
1. Baju raya Cik Aimi - done
2. Kasut raya Cik Aimi - En Azman janji nak pi beli mlm raya
3. Baju raya KakChik - kononnya majuk sebab x leh blk raya, jadi x beli baju raya tapiiiiiiiii ada 2 hari lg sebelum raya nih
4. Baju raya En Azman - En Azman tak mao baju baru. Warna yang sama dengan baju Cik Aimi dah ada. Pakai jer la yang tu, katanya. Bukan kedekut tau tapi tak nak membazir katanya. kihkihkih
5. Kuih raya - baru sudah conflakes madu. Ingat nak buat cookies sejenis dan bakar kek lapis 2@ 3 jenis. Cukuplah tu.
6. Tapai - first time nak buat sendiri, selalu tolong mok bungkus jer. En Azman tergelak je bila KakChik kata nak buat tapai. Selasa malam akan dibungkus.

Tinggal 3 malam terawih aje lagi yang nak dikejar
Betapa cepatnya masa berlalu
Moga berkat-Nya sentiasa ada untuk kita semua

Salam Aidilfitri ye

Luvs,
KakChik

p/s: Konon tak nak sedih2 tapi bila kawan2 yang dapat balik kampung duk cerita pasal raya, bergenang juga air mata. isk isk isk.


Tiada ulasan:

Catat Komen