Pengikut

Jumaat, 9 Ogos 2013

Eid 2013: 1 Syawal 1434H Part 1

Salam Lebaran  semua
Maaf Zahir & Batin

Ramadhan dah berlalu tinggalkan kita
Cuma mampu berharap & berdoa
Moga masih panjang umur untuk bertemunya lagi

1 Syawal sudah mengambil tempat
Moga kedatangannya tetap membawa seribu rahmat
Tenang & damai yang dirasai ketika Ramadhan
Moga masih bersama kita

Eid kali ni KakChik meraikan di pulau kecil ini
Bersama Cik Aimi dan keluarga En Azman
Sekadar memeriahkan sahaja

Rutin yang harus ditempuhi bila terpaksa rela bekerja kala orang lain meriah meraikannya
Seawal 7 pagi sudah bergegas ke tempat kerja
Jam 8 pagi kembali ke rumah
Bersiap untuk ke masjid bersolat sunat fitrah
8.30 pagi ke masjid dengan dibawa sekali Cik Aimi (first time bawa dia ke masjid utk solat sunat fitrah. Alhamdulillah, she behaved well)
Kemudian selepas solat, ziarah pusara Tokwan Azimi, datuk kepada En Azman (first time Eid tanpanya)
Jam 10.30 pg baru sampai rumah

Bersalam dengan mak ayah mertua
Bergambar satu family
Ke rumah tok yang sejengkal je dari rumah mertua
Bergambar lagi...

Dan terus, zapppppppppppppp rempit ke tempat kerja

Jom layan pic je la eh....

KakChik duduk tepi pintu bahagian solat wanita tingkat
atas di Masjid Al-Ehsan, Temonyong
Budak yang suka sengih, pakai tudung macam
minah arab kononnya (alasan x nak tudung kena
leher, nanti muntah, katanya)
Oittt....ibu nampak sebelah muka je, jadi kot ye
Ketika dengar khutbah raya, nasib baik dia sorang
aje kat atas ni. Tak de lah dia lasak sangat
Peaceeeee....selamat hari raya, ye.
Asyik dia nak ubah bata kat depan dia tu,
jenuh KakChik dok melarang..haisshhhh
Bila phone di tangan Cik Aimi, dia snap ikut suka
dia jer la
Lagi hasil kerja Cik Aimi
Dan lagi...tangga pun jadi!
Adoiiiiii, dia pergi bergolek kat depan tangga
tu, nasib baik la dia kat orang lain x nampak.
Dah bosan, katanye
Ziarah pusara Toknek Azimi, moyang Cik Aimi.
Bagusnya di sini, nak masuk kawasan perkuburan
semua buka selipar kasut.
Berhenti kat sini dulu ye..
Kalau rajin, nanti KakChik sambung lagi..

Selamat berhari raya
Jumpa sanak saudara
Yang penting
Jaga keselamatan diri & keluarga

Luvs,
KakChik


Tiada ulasan:

Catat Komen